L23 wijngaard

Een eigen stukje wijngaard in Slovenië 

L23 ( naam van de wijn en project )

100% Merlot, niveau en stijl Saint-Emilion Grand Cru ( verkoopprijs € 15 maar zeker € 20 waard )

Alles in eigen beheer

Jaarlijks ongeveer 150 flessen met uw eigen naam op etiket

Jaarlijkse investering met opbrengst van ongeveer 85% rendement en plezier 😀

Bel Kurt voor info 0475.78.18.22

Vintage 2024

De wijngaard is gesnoeid. Waar maart normaal droog zou moeten zijn hebben we uitzonderlijk veel regen gehad, samen met de hoge temperaturen zal dit ervoor zorgen dat de plant tot leven komt en in de komende weken begint the botten. Normaal is maart droog en gebeurd het botten pas vanaf 2 de helft van april. Statistisch gezien kan er nog vorst optreden tot 25 april dus laat ons allen hopen dat het botten van onze wijngaard zo laat mogelijk gebeurd …

Vintage 2021

Onze 2021 zit in de wachttank nog wat na te rijpen. De wijn is diep gekleurd. Aroma's van rode bessen. Zachte, mondvullende smaak met een mooi evenwicht tussen de tannines en de zuren. Deze vintage ( jaargang ) spendeerde iets kortere tijd in de vaten.

Vintage 2022

De 2022 zit in de vaatjes. Dit was het jaar van de extreme droogte ( rfr. De Karst bosbranden die zelfs het Belgische nieuws heeft gehaald ) die voor een beetjes stress zorgde voor onze wijnstokken … In het glas is ook deze L23 diep intens van kleur met aroma van zure kersen en volatiele acciditeit ( omdat de wijn in zijn malo fase zit ). De Ph waarde zit hoog door de extreme droogte wat zorgt dat hij wat minder bewaarpotentieel zal hebben. In de smaak heeft deze wijn mooie frisse zuren, is mondvullend en noties van rood fruit.

Vintage 2023

De meest recente L23 zit nu ook in zijn eiken vaatjes te rijpen. De neus heeft kruidige toetsen en heeft naar mijn mening een meer fijner Pinot Noir gevoel en heeft een lichte smoky toets. Bescheiden alcohol ( 13.4% ) door de natte nazomer. Weelderige aroma's gaande van potlood, zoethout, chocolade en een aardse finale. Stevige tannine gevoel en een zachte acciditeit.

Hierbij terug alle pluimen aan onze Matjaz 😊